Прокуратурата успява да работи за хората и за народа без

...
Прокуратурата успява да работи за хората и за народа без
Коментари Харесай

Противодействието срещу изборната търговия и мигрантския натиск обсъждат прокурорите на национално съвещание

„ Прокуратурата съумява да работи за хората и за народа без да се преценява с големия политически напън. Натиск, който самоуверено мога да кажа опонира на съществени европейски полезности като върховенството на закона и правовата страна “. Това съобщи основният прокурор на Република България Иван Гешев при откриването на Националното заседание на административните ръководители на апелативни и окръжни прокуратури в Учебна база „ Цигов чарк “, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване

Тема на съвещанието е „ Способите за усъвършенстване работата на прокурорите за противопоставяне на корупцията, проведената престъпност, незаконното прекосяване на непознати жители през българска територия и закононарушенията срещу политическите права на жителите “. В него взе участие и представителят на основния прокурор Сийка Милева.



Акцент в разискванията бе подложен върху работата в 28-те окръжни прокуратури по делата, които минаха по подготвеност към тях след закриването на профилираното правораздаване през юли 2022 година „ Специализираната прокуратура бе закрита в границите на часове, напомнят от прокуратурата.

" Явно някой доста бързаше. За всички нас е ясно за какво стана това – тъй като това бе най-сериозният инструмент за битка с корупцията, проведената престъпност и тероризма “, сподели основният прокурор. Той акцентира, че с изключение на в политическа, икономическа и обществена рецесия, сме изправени и пред конституционна рецесия поради непопълнени или нефункциониращи органи в страната.

Главният прокурор подсети, че с изминал мандат са Висшият правосъден съвет и Инспекторатът към Висш съдебен съвет. Непопълнен е и съставът на Конституционния съд.

В подтекста на идните на 02.04.2023 година избори за 49-о Народно заседание бе разисквано противодействието на нарушаванията на изборното законодателство и политическите права на жителите. Акцент бе подложен и върху противодействието на закононарушения, свързани с незаконното прекосяване на непознати жители през българска територия.

Иван Гешев благодари на всички прокурори, следователи и правосъдни чиновници за работата им през миналата година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР