Прокуратурата трябва да плати по 10000 лева обезщетение на Пламен

...
Прокуратурата трябва да плати по 10000 лева обезщетение на Пламен
Коментари Харесай

Прокуратурата трябва да плати обезщетение на Пламен Узунов и Пламен Бобоков за бавно правосъдие

Прокуратурата би трябвало да заплати по 10000 лв. обезщетение на Пламен Узунов и Пламен Бобоков за постепенно правораздаване, реши Върховният касационен съд. Магистратите отклониха жалбата на прокуратурата против решението на Софийския апелативен съд за отсъждане на обезщетение.

Въззивният съд в детайли е разискал дейностите на проверяващия орган и е достигнал до извода, че тези дейности не са били задоволително експедитивни, налице е забележителен интервал на безучастие, което е прекъснато едвам след приемане на исковата молба по актуалното дело и затова правото на ищците на разглеждане на производството в рационален период е накърнено, се показва в определението на Върховен касационен съд.

През февруари тази година Софийската градска прокуратура приключи следствието против съветника на президента по правни въпроси Пламен Узунов и против предприемача Пламен Бобоков.

Разследването против Узунов и Бобоков беше формирано на 18 юни 2020 година Двамата бяха упрекнати за незаконен сговор за времето от ноември 2019 година до края на януари 2020 година, както и за закононарушения по работа от страна на Узунов.

Наказателното произвеждане стана мотив и за акцията на Министерство на вътрешните работи и закритите към този момент профилирана прокуратура и бюро за отбрана на очевидците към основния прокурор, коитовлязоха в президентството. Акцията провокира всеобщи митинги против тогавашното държавно управление на Бойко Борисов, както и против основния прокурор Иван Гешев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР