Прокуратурата спря разследването за разменените бебета.Часове, след като се даде

...
Прокуратурата спря разследването за разменените бебета.Часове, след като се даде
Коментари Харесай

Прокуратурата спря разследването за разменените бебета

Прокуратурата спря следствието за разменените бебета.Часове, откакто се даде ход по делото, стана ясно, че прокуратурата е спряла следствието. Причината – не е открит по неоспорим метод причинителят.

Това обаче не значи, че следствието се приключва

То може да бъде възобновено когато и да е до приключването на отминалостта, обясниха от прокуратурата пред Българска национална телевизия. Продължава и гражданското дело, което едно от фамилиите води против болничното заведение.

Прокуратурата е разпитала повече от 20 очевидци по делото

Сред тях – майките на двете деца, както и акушерките и лекарите, участвали на раждането. Показания са взети и от шефа на лечебното заведение. Направени са ДНК и графична експертиза. Разследващите обаче не са открили по безапелационен метод кой е причинителят на размяната и по тази причина стопира следствието. В ход е обаче гражданско дело на едно от пострадалите фамилии, което съди болничното заведение за обезщетение от 300 хиляди лв.. Адвокатът на семейството разяснява, че не всички доказателства са показани пред съда.

“Мога да кажа, че разполагам със снимков материал, точно на акушерката, която ги е изписвала. Как тя държи детето Ванеса и го предава на майката, по какъв начин тя държи детето Ванеса и се снима с бащата и надлежно с дядото. Това задоволително ли е като доказателство ” попита юристът на фамилията Стоян Стойков.

Прокуратурата спря следствието

Във вторник в правосъдната зала стана ясно, че упомената акушерка е постъпила на работа в “Шейново ” на 9 септември 2022 година, била е на промяна в деня на изписването на бебетата и е напуснала работа незабавно след 13 септември.

Въпросителни провокира неналичието й като очевидец. Според юрист Стойков размяната най-вероятно се е случила в стаята преди новородените да постъпят в неонатологията. От лечебното заведение също споделят, че точно там се слагат гривните на майките и на бебетата, само че настояват, че в тази ситуация гривните не са разменени.

“Майките са се подписали освен в документите, които се подписват при изписването, а и в двете епикризи. Т.е. това, което ние твърдим през цялото време, че редът в болничното заведение е спазен, мисля, че се откри и от вчерашното правосъдно съвещание. Искам категорично да подчертая, че това не значи, че ние упрекваме някого по някаква причина, просто това са обстоятелствата ”, сподели Вили Костадинова, юрист на АГ „ Шейново ”.

Очаква се идващото съвещание по делото да бъде при започване на февруари, написа 24 часа.

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР