Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и

...
Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и
Коментари Харесай

Сарафов: Прокуратурата няма да остане глуха и сляпа

Прокуратурата служи на жителите и няма да бъде глуха и сляпа за техните упования, а ще отговори с нулева приемливост и съгласно законовите си пълномощия на всички прояви на незаконна експанзия – в дома, на пътя, на всички места към нас. Това показва в своя позиция и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Той показва, че чака бързи дейности от страна на прокурорите в цялата страна. Става дума за определяне, привличане към наказателна отговорност и взимане на рационални и съответни ограничения за неотклонение по отношение на причинителите на разнообразни закононарушения, споделя Сарафов.

Той показва закононарушения учредени на пола, религията, случаите на домашно принуждение, хулигански дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и спокойствието на жителите.

Крайната ни цел би трябвало да бъде налагането на обективни санкции, учредени на законовите разпореждания, афишира Сарафов.

Прокурорите с изключение на длъжностни лица са и български жители, които изцяло споделят мощния яд и дълбокото отвращение, което обществото показва от двата случая на неоправдана експанзия и нечовешка свирепост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие. Не единствено, че сходни прояви на принуждение са неприемливи, само че те са и закононарушения, които следва да бъдат наказвани бързо и съответно, с цялата суровост на закона, с цел да е ясно, че всеки, който дръзне да направи нещо сходно, неизбежно ще понесе своята отговорност, показва още изпълняващият функционалностите основен прокурор.

Със своя заповед той разпорежда на административните ръководители на апелативните прокуратури да наблюдават за бързото и обективно следствие на всички случаи на принуждение – домашно принуждение, принуждение на пътя, както и на всички прояви на експанзия и хулигански прояви, съпроводени с принуждение.

При всеки сходен случай, в цялостна съгласуваност с органите на Министерство на вътрешните работи, наблюдаващите прокурори да подхващат незабавни дейности по ангажиране на наказателна отговорност на отговорните лица и определянето на рационални и съответни ограничения за неотклонение, както и да се обезпечат навременни дейности за отбрана на потърпевшите и на техните близки.

Сарафов приканва всички жители, които са станали очевидци на прояви на принуждение или самите те са станали жертва на такова, да се обръщат към органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, с цел да се пристъпи към определяне, задържане и търсене на отговорност от причинителите на незаконните прояви.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР