Прокуратурата сложи край на разследването за смъртта на 16-годишния Кристиян,

...
Прокуратурата сложи край на разследването за смъртта на 16-годишния Кристиян,
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати разследването срещу Кристиян

Прокуратурата постави завършек на следствието за гибелта на 16-годишния Кристиян, което потресе Родопите.То стана в девинското село Триград предходната година, откакто момчето бутна с колата на татко си туристи и избяга. Той бе издирван две седмици от стотици в целия регион. В акцията участваха служители на реда с кучета, граничари, близки и туристи. Намерен бе от татко си Радослав Младенов в гората над изхода на пещерата „ Дяволското гърло “ под урва.

Тялото бе в напреднал етап на разлагане. Момчето било паднало от над 100-метрова канара, която се намира над пещерата. Смъртта е настъпила незабавно. Съдебният доктор открива, че Кристиян е умрял още в нощта на злополуката. Тогава ученикът удря петима посетители на селото, сред които и две деца, след което се забива в крайпътно дърво. От конфликта момичето в автомобила изпада в безсъзнание. Кристиян излиза през вратата и вижда лежащите на земята. Вероятно е помислил, че ги е умъртвил и побягнал към високата канара. Разпитани са десетки очевидци. Извършени са и няколко експертизи, в това число и психическа послесмъртна на починалото момче.

" Прокуратурата е прекратила наказателното произвеждане. Няма доказателства и улики някой да е предизвикал гибелта му. Производството за породени телесни повреди и шофиране без да има право продължава ", сподели зам.-окръжният прокурор в Смолян Недко Симов.

След като е блъснал пешеходците с колата на татко си, най-вероятно младежът е бил в потрес и  изкачването му до върха на скалата е било целеустремено. Разследващите не откриват палач, не стигат и до заключението за трагичен случай.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР