Прокуратурата си е поставила за цел да ликвидира телефонните измами

...
Прокуратурата си е поставила за цел да ликвидира телефонните измами
Коментари Харесай

Гешев отпусна на телефонните измамници още няколко месеца

Прокуратурата си е сложила за цел да ликвидира телефонните измами до лятото на 2020 година Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев след петъчната интервенция против незаконна група в град Левски. При интервенцията бяха задържани общо 8 души, а единственият претендент за основен прокурор разгласи, че страната е дебитор на възрастните хора и стартира акция против такива нарушители.

" Нашата цел е от края на 2019 до лятото на 2020 година да се снижат равнищата на тези закононарушения. Извършителите живеят в лукс с къщи и скъпи коли, парадират с метод на живот, който не могат да си разрешат българските пенсионери. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи не могат да разрешат проведени незаконни групи да тормозят възрастните хора в страната, да обират последните им спестявания. Държавата е длъжна на възрастните хора и те би трябвало да бъдат предпазени ", разгласи Гешев. След което въпреки всичко добави, че казусът не може да бъде решен напълно, само че сложи период 6-8 месеца, в които равнището на измамите би трябвало да снижено.

При интервенцията в Левски бе атакувана къщата на Димитър Серафимов, прочут като Келеша, считан за един от тарторите на група, занимаваща се телефонни измами. Там са открити към кг злато, първокласни коли, пари, както и доста телефони. Все още не е ясно какъв брой от арестуваните ще бъдат упрекнати, от прокуратурата ще дадат конференция в събота.

 https://www.mediapool.bg/gal/82/orig_e256ac22cc5d30dd1e6074fafa426712.jpg

Част от откритото при арестите злато. Снимка:МВР
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР