Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а ...

Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а

Гешев не дава България да се превърне в Древния Рим за шепа богоизбрани

Прокуратурата ще се старае България да е правова страна, а не Древният Рим за шепа богоизбрани. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев за

Относно апела на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и негови съпартийци обвинител №1 уточни, че, щом му желаят оставката, значи си прави работата. Според Гешев би било притеснително, в случай че политиците го хвалели.

По негови думи ще би трябвало да извървим още дълъг път, преди да станем същинска европейска правова страна . " Там, когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките, а тук е допустимо и вероятно да станеш канцлер и да смяташ, че си изцяло недостижим, като законите важат за елементарните жители, само че не и за теб. И че сте прослойка богоизбрани като в Древния Рим, какъвто очевидно е техният блян ", акцентира той.
 Кирил Петков се надява Гешев самичък да подаде оставка
Кирил Петков се надява Гешев самичък да подаде оставка

Припокриване и усмивки за правосъдната промяна сред договарящите за кабинет

Гешев съобщи, че опонира на базовите европейски стандарти да се вършат конституционни промени " за " или " срещу " дадена институция или " за " или " срещу " обособена персона.

За мен е необичайно по какъв начин от една страна се приказва за господство на закона, а от друга се стартират хрумвания, които са в очевидно нарушаване на наложителната процедура на Конституционния съд, както и на основополагащи правни правила, уточни той.

Главният прокурор прикани политиците да работят в полза на жителите, вместо да вземат участие в междуинституционални войни и персонални вендети.

Той съобщи, че с дейностите си досега прокуратурата остава дебитор на българските жители и изрази подготвеност да се яви пред депутатите и дружно с сътрудниците си да работи в общи формати с другите институции.
 Искането на оставката на Гешев било единствено политическо говорене
Искането на оставката на Гешев било единствено политическо говорене

Главният прокурор не можело да бъде нападнат поради забавени или несполучливи производства

Източник: news.bg