Прокуратурата ще разследва обгазяването в Карнобат. Преди няколко дни работниците

...
Прокуратурата ще разследва обгазяването в Карнобат. Преди няколко дни работниците
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва обгазяването в Карнобат

Прокуратурата ще проверява обгазяването в Карнобат. Преди няколко дни служащите в Кабелния цех " Борднетце " бяха изведени от цеховете поради остра миризма- на канцерогенния газ циановодород. Проблемът не е решен. Миризмата продължава, хората се оплакват от повръщане, мнозина припадат.

Ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова дойде в Карнобат, с цел да поеме персонално следствието на полицията за смъртоносното обгазяване на града. Ще се изслушат отчетите на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, на криминалистите и оперативните служащи, ще се разпитват очевидци и потърпевши лица. 

В Кабелния цех газове няма. Ще се проверява от кое място е пристигнал циановодородът, изсипан в канализацията и достигнал до шахтата на завода.

Според служащи, в близост било цялостно със хранилища, съхраняващи торове за растителна отбрана, които съдържали смъртоносния циановодород в състава си. Тези торове били срещу плъхове и мишки.

По-рано през днешния ден, от 10:00 часа регионалният шеф Пламен Янев е свикал Кризисен щаб в Община Карнобат със състав – РИОСВ-Бургас, Инспекция по труда, ОДМВР-Бургас, Пожарна и РЗИ-Бургас. Щабът е заседавал в кабинета на кмета Георги Димитров. Това съвещание било извършено при закрити порти и по-късно никой от присъстващите вътре не е дал изказване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР