Прокуратурата ще проверява удълбочаването на каналите във Варненското езеро, което

...
Прокуратурата ще проверява удълбочаването на каналите във Варненското езеро, което
Коментари Харесай

Гуцанов: Прокуратурата ще проверява удълбочаването на каналите във Варненското езеро

Прокуратурата ще ревизира удълбочаването на каналите във Варненското езеро, което е по план на стойност 435 милиона лв.. Това заяви за Радио Варна ръководителят на комисията по превоз в Народното събрание– варненският народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов. Той подсети, че по план удълбочаването би трябвало да е до 14,5 метра, а дермата на Аспарухов мост е на дълбочина 13,5 метра. „ Всички сме наясно защо става дума и за какво се употребява законът за инхаус процедурите. Удълбочаването трябваше да се направи по един напълно друг метод. Необходимо беше първо да се посочи каква е тактиката, какво ще се прави с пристанището под „ Максуда “ и по какъв начин ще се развиват пристанищните мощности на Варна, Бургас и по река Дунав “, сподели депутатът.

Борислав Гуцанов заяви още, че се чака през месец февруари да бъдат признати законови промени, които касаят корабите, изоставени в български пристанища или фабрики. Промените плануват изоставените кораби да бъдат вземани от страната.

„ Започна работата по морското избавяне. Проблемът с „ Вера Су “ ни сподели, че в действителност нямаме никакво избавяне “, разяснява още Борислав Гуцанов.

По мотив развиването на региона към Морска гара, Борислав Гуцанов съобщи, че то би трябвало да се извърши след интернационален конкурс. Според него: „ В заданието за състезанието би трябвало да бъде включено, че на тази територия би трябвало да има аквариум, яхтено пристанище и огромна зала за конгресен туризъм “.

Председателят на транспортната комисия е имал среща с представители на заводите край Девня, на която е било обсъждано по какъв начин да се ремонтира пътя до пристанище Варна-Запад.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР