Прокуратурата ще проверява сигнал за използването на високи сгради по

...
Прокуратурата ще проверява сигнал за използването на високи сгради по
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява некачествени материали при безплатното саниране

Прокуратурата ще ревизира сигнал за потреблението на високи здания по програмата за безплатното саниране. bTV оповестява, че сигналът е подаден от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и се отнася за некачествени изолации, които горят. 

Лабораторни проби са потвърдили, че материалите на две румънски компании са с по-ниско качество от заявеното и не дават отговор на законовите условия.

Разследване на bTV демонстрира, че върху 2/3 от високите здания по програмата за енергийна успеваемост има румънски топлоизолации.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира по какъв начин се прави то в блокове в столичния квартал " Хаджи Димитър ".

След инспекцията стана ясно, че не са употребявани некачествени материали в Столичната община .

По думите на арх. Влади Калинов , шеф " Контрол на строителството ”, забавянето в старта на програмата в действителност е довело до избавяне от това да се употребяват некачествени материали.

„ Ако приказваме за несертифицирани материали сме се избавили от това, тъй като се забавихме поради всеобщото неодобрение. Процесът се разви и влязохме в по-напреднал стадий и материалите се наблюдават по-сериозно ”, сподели той.

В София 166 здания имат подписани контракти за саниране, 70 от тях имат определен реализатор, а 10 са със стартирани действия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР