Прокуратурата ще направи всичко възможно, за да има справедливост, но

...
Прокуратурата ще направи всичко възможно, за да има справедливост, но
Коментари Харесай

Иван Гешев: Не остана никой освен прокуратурата

Прокуратурата ще направи всичко допустимо, с цел да има правдивост, само че тези, от които зависят законодателните промени, не вършат нищо. И резултатът го виждаме всеки ден – взрив на престъпността. Ако подхващаме някакви законодателни промени, те са най-вероятно в полза на престъпността. Тази политика разрушава доверието в институциите, разрушава доверието в правосъдната власт.

Това сподели основният прокурор Иван Гешев пред публицисти довечера, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Главният прокурор изрече съболезнования на фамилията и околните на умрялото дете в Бузовград, което беше блъснато и убито от пийнал и дрогиран водач.

Това дете е поредна жертва на войната по пътищата. Това, което е значимо, е да се сложи от нас – прокуратурата, в разговор с локалните управляващи и гражданското общество – действителните проблеми, за действителна правна промяна, пред тези от които зависи – пред Народното събрание. Защото другояче ще се борим със идната гибел, и със идната и това ще продължава с години. Казах преди време, че съм гневен. Да гневен съм, откакто разбрах, че детето е умряло. Тези неща могат да се борят с обикновени решение, които има в целия Европейски Съюз, съобщи Гешев.

Той още веднъж заявява, че ще направи вероятното и невъзможното да спре взрива на престъпността. Прокуратурата ще бъде дейна в разговора с жителите, добави той.

След като Конституционния съд отклони настояването на служебния кабинет за пояснение за пълномощията на основния прокурор, Гешев разяснява: Няма проблем. Това е ясно за всеки, който е осведомен с практиката на Конституционен съд. Всичко, което се приказва за всевластния основен прокурор е неистина. Няма проблем.

От оня ден убийствата са три, грабеж на инкасо, умря дете – какво чакаме, попита Гешев и повтори: Докато не решаваме проблемите, ще прескачаме от последици на последици.

Някой би трябвало да направи нещо, тъй като е заплашен всеки един от нас. Не остана никой с изключение на прокуратурата и локалната власт. Искаме да създадем механизъм, повсеместен и работещ, сподели още Гешев.

Той разяснява и случая с изчезналото дете в Перник.

В непрекъснат разговор сме с локалната власт. Има формирано досъдебно произвеждане. За мен е необичайно – по какъв начин това дете не може да бъде открито за толкоз дълъг интервал, и притеснително, съобщи Гешев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР