Прокуратурата се си с внесен в съда обвинителен акт за

...
Прокуратурата се си с внесен в съда обвинителен акт за
Коментари Харесай

Цялата прокуратурата се хвали с дело за подкуп от 50 лева

Прокуратурата се си с импортиран в съда обвинителен акт за препоръчан рушвет от 50 лв. на пътен служител на реда. Делото се води от Варненската окръжна прокуратура против 39-годишния К. Й. от Варна.

След среднощ на 7 против 8 юли тази година обвиненият е карал автомобил “Мерцедес “, който е бил благосъстоятелност на негов прочут. Книжката на водача е била отнеса поради предишни нарушавания и за негова неволя е бил спрян от екип на полицията за рутинна инспекция.

По делото е устанновено, че К.Й. се доближил се до патрулния автомобил и през отворения му прозорец пуснал в досието на единия служител на реда банкнота от 50 лв.. Полицаят твърди че е затворил досието с документи на автомобила и я оставил на таблото пред себе си. Заедно с сътрудника си излезли от служебния автомобил. Заключили водача и уведомили дежурната част в районното ръководство в Аксаково.

Така почнало делото за за деен рушвет, с което пет месеца по-късно се хвали цялата прокуратура..

Ако бъде приет по повдигнатото му обвиняване, той би могъл да получи наказване отнемане от независимост до 10 години и санкция до петнадесет хиляди лв., написа държавното обвиенние. Това е доста малко евентуално да се случи поради нищожния размер на подкупа. Тези каузи нормално завършват с условни присъди, в случай че подсъдимите не са има предишни осъждания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР