Прокуратурата се е заела с разследване и привикване на разпит

...
Прокуратурата се е заела с разследване и привикване на разпит
Коментари Харесай

Корнелия Нинова vs Иван Гешев: Прокуратурата разследва форум на БСП по жалба на Кирил Добрев

Прокуратурата се е заела с " следствие " и приучване на разпит на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и членове на Националния съвет на партията по тъжба на тогавашния й заместител Кирил Добрев. Последният се е оплакал, че не е бил позволен да се изкаже на партиен конгрес. Това разгласи лидерката на партията в изключително изказване. Поводът за формираната прокурорска инспекция от подопечната на основния прокурор Иван Гешев институция са и изявления на привиканите социалисти на съвещание на партийния пленум от 28 август.

" Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието " - по този начин Нинова стартира описа си. Тя сподели призовката си и изясни какво съдържа - искане да се яви неотложно на разпит, да донесе записи и заверени копия от документи от съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 28 август и да връчи призовки - неразбираемо в какво ѝ качество - на останалите привикани от държавното обвиняване.

" Благосклонно е упоменато, че мога да взема и юрист ", показа Нинова.

" Да приказваш на партийно заседание се оказва, наподобява, закононарушение. Преписки за нарушители стоят с години на прокурорските бюра, това нещо е задвижено в границите на месец. Пет години Бойко Борисов си отглеждаше вътрешна съпротива и си я хранеше, по-късно служебният кабинет почисти всички хора на Българска социалистическа партия, с цел да възвърне модела на ГЕРБ, в този момент включват и последното си оръжие - прокуратурата ", съобщи Нинова. И се обърна непосредствено към Иван Гешев с въпроси свършили ли са дрогинарите водачи, грабежите и нарушителите, че държавното обвиняване се занимава с " следствие " на партийни конгреси.

Нинова разгласи, че няма да се съобрази с нищо от написаното в призовката.

" Няма да дава и един лист на прокуратурата. Да се снабдят със правосъдна заповед и да създадат претършуване - очаквам ги на " Позитано " 20 ", сподели тя.

Настоя и в случай че държавното обвиняване счита да разпитва някого за присъединяване в партиен конгрес, да употребява наложително довеждане, каквото е планувано в Наказателния кодекс, тъй като нито тя, нито сътрудниците й ще отидат на въпросните разпити непринудено.

Лидерката на Българска социалистическа партия напомни, че Добрев беше изключен от Българска социалистическа партия с решение на Националния съвет, само че съдът отхвърли да впише въпросния акт в документите на партията - " нещо, което също е невиждано ". Затова и на въпросното съвещание на пленума на 28 август Добрев е участвал, удостоверил е това с автограф и е взел думата два пъти. След това се е оплакал, че не е бил позволен в прокуратурата, която е почнала инспекция.

" Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия партията няма да влезе в игрите и задкулисието им, каквото и да създадат. Докато не реформиравме правосъдната промяна в България, няма да излезем от омагьосания кръг ", заключи Нинова.

Все още няма реакция от Добрев и основния прокурор Иван Гешев по случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР