Прокуратурата с още информация за арестуваната бивша румънска министърка на

...
Прокуратурата с още информация за арестуваната бивша румънска министърка на
Коментари Харесай

Прокуратурата с още информация за арестуваната бивша румънска министърка в Бълагрия

Прокуратурата с още информация за задържаната някогашна румънска министърка на туризма Елена Габриела-Удреа.

“Приложена ни е европейската заповед за арест и заповедта за ареста. Образувана е кореспонденция, формирано е произвеждане за задържане за 72 часа. Окръжният съд да насрочи дело”, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Милева акцентира, че българските и румънските управляващи са в непрестанен контакт.

Тя бе задържана в България в четвъртък. Удреа е наказана за корупция на 6 години затвор в родината си часове преди да бъде задържана.

Тя бе арестувана на граничния пункт ‘Кулата”, като Удреа е влезнала в България през “Дунав мост”. Министерство на вътрешните работи е получило незабавно искане за подпомагане от румънските управляващи. След като е била открита, е изпратена и европейска заповед за арест.

Към момента някогашната министърка е арестувана за 24 часа. Ще бъде поискано удължение на ареста й.

Удреа бе министър в държавното управление на Траян Бъсеску. Според присъдата й в интервала 2010-2011 година тя е направила серия от дейности за да получи полза. В резултат от няколко компании са били платени 1.1 млн. евро. Това не е първото бягство на Удреа от родинита й. Преди две години тя напусна Румъния след решение по същото дело.

Сийка Милева разяснява и информацията за застрашителен смс към претендентът за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански. По случая се е самосезирала Софийската районна прокуратура, която е упълномощила на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция.

По мотив информацията за ударен от служител на реда турски водач, прокуратурата ще търси подпомагане от посолството на Турция, с цел да бъде разпитан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР