Прокуратурата разследва убийство на сирийски гражданин след конфликт с негов

...
Прокуратурата разследва убийство на сирийски гражданин след конфликт с негов
Коментари Харесай

Прокуратурата погна убийството в бежанския център в Харманли

Прокуратурата проверява ликвидиране на сирийски жител след спор с негов съотечественик в Регистрационно-приемателния център (РПЦ) в Харманли. За случая оповестиха на взаимен брифинг прокурорът в Окръжна прокуратура - Хасково Делчо Лавчев и шефът на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Хасково Чавдар Георгиев.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1196
Сигнал за закононарушението и жертвата - А.А. (21 г.), с получен статут на филантропична протекция, е получен на незабавния телефон в дежурната част на Районното ръководство в Харманли към 20:00 ч. на 24 юли, посочи Лавчев. По неговите думи в началото става дума за словесно сдърпване във връзка затворена група за връзка в мобилно приложение сред обитаващи центъра, по отношение на административните процедури по признание на бежански статут. Правилата на групата обаче били нарушени с публикация за продажба на движимости.

Конфликтът обаче прераства във физически и жертвата е ударена с пръчка. Мъжът пада на земята, а съперникът - Р.М. (34 г.), наръгва с нож в лявата плешка сънародника си. Той почива на място, посочи Лавчев. По-късно в помещение в лагера е открит и ножът - хипотетичното оръдие на закононарушението.

Незабавно бе образувана оперативна група, която откри очевидци, а по-късно в Харманли бе открит и арестуван самият хипотетичен причинител, уточни шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково Чавдар Георгиев. Причинилият гибелта е в процедура по признание на статут.

Предприети са редица дейности - различаване, разпити, съдебномедицинска и ДНК-експертизи. Р.М. е заържан за период от 72 часа, като от съда ще се желае мярка за неотклонение " задържане под стража ", добави Лавчев. Самият арестуван е декларирал след ареста си, че става дума за самозащита, означи Лавчев в отговор на журналистически въпрос.      
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР