Прокуратурата разследва побой над кандидат за общински съветник в Симитли,

...
Прокуратурата разследва побой над кандидат за общински съветник в Симитли,
Коментари Харесай

Разследват побой над кандидат за общински съветник и други криминални прояви в деня на вота

Прокуратурата проверява побой над претендент за общински консултант в Симитли, в Несебър оферират опрощаване на задължения и техника против гласове, а в Мъглиж задържаха брачната половинка на претендента за кмет на с. Юлиево.

Кандидатът за общински консултант Добромир Айков е алармирал прокуратурата, че му е нанесен побой от трима души, заяви Би Ти Ви. Преди това, представители на друга партия пробвали да го подкупят.

" Предложиха ми 30 000 лв. да си вкарат членовете на същата партия във всички изборни секции, за което естествено, аз не се съгласих ", изяснява претендентът за общински консултант.

По думите му, в същия ден вечерта група мъже настигат автомобила на пострадалия на пазара в Симитли.

" Заградиха ме с три автомобила и бе употребена мощ върху мен. Аз съм доста покъртен от протичащото се. Страхувам се за себе си, " споделя Айков.

Българска национална телевизия оповестява, че в община Мъглиж е била арестувана брачната половинка на претендент за кмет на село Юлиево.

След подаден сигнал, в колата ѝ са били открити описи с имена на хора от обитаемото място. Изяснява се дали става въпрос за пазаруване на гласове.

По информация на публичната телевизия, в Несебър дилъри на гласове са предложили от 50 до 300 лева Те са набелязвали хора с невисок обществен статус или безработни, на които са предложили с изключение на пари и закупуване на черна, бяла техника, както и опрощаване на задължения.

Друга забавна наклонност е, че са открити са лица от ромски генезис, които сами са предложили описи с гласоподаватели на избрани политически обединения.Тези описи обаче били подправени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР