Прокуратурата разследва инцидента със загиналия пилот край Раднево. При управление

...
Прокуратурата разследва инцидента със загиналия пилот край Раднево. При управление
Коментари Харесай

Прокуратурата за инцидента със загиналия пилот край Раднево: Нарушени са правилата за движение

Прокуратурата проверява случая със починалия водач край Раднево. При ръководство на аероплан М18 „ Дромлер “, са нарушени разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е породена гибелта на мъжа, оповестиха от обвиняването.

По досъдебното произвеждане са осъществени голям брой дейности по следствието за определяне на повода за злополуката - оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, като следва да бъде назначена и техническа експертиза и други.

Делото се води под надзора на прокуратурата в Стара Загора, като дейностите по следствието се правят от следовател от Националната следствена работа.

Установено е, че на 26 юли селскостопански аероплан М18 „ Дромлер “, пилотиран от 70-годишен мъж, е правил по въздух обработка на оризови насаждения в региона на село Землен.

Летецът е имал над 30 година стаж. Според свидетелски показания самолетът е паднал към 6:15 часа сутринта, като това е станало 5-6 минути след излитането. Пилотът е умрял на място.

Сигналът за произшествието е бил подаден на тел. 112  в 6:27 часа и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена работа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР