Прокуратурата разследва евентуално отвличане на търговеца на криптовалута и IT

...
Прокуратурата разследва евентуално отвличане на търговеца на криптовалута и IT
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва евентуално отвличане на търговеца с криптовалута -

Прокуратурата проверява вероятно похищение на търговеца на криптовалута и IT експерт Александър Алтънбашев, оповестиха от държавното обвиняване. За това закононарушение се планува от 3 до 10 година затвор.

Но от прокуратурата се застраховаха, че не разполагат с безапелационни доказателства за похищение. Ако се удостовери първичната версия, евентуално отвличането е обвързвано с бизнеса на Алтънбашев.

Криминалистите към този момент разполагат с позволение от съда за потребление на трафични данни, които ще оказват помощ да се откри последното място, на което е бил включен телефонът на търсения.

Заради началния стадий, в който се намира следствието, от прокуратурата отхвърлиха да отговорят на въпрос дали мъж с прякор Ториното е бил разпитван в Столична дирекция на вътрешните работи по случая. 

и от този момент се търси от полицията. Сигналът е подаден от сестра му, която се тормозила от това, че не дава отговор на позвъняванията й, а по-късно телефонът на брат й бил изключен - нещо, нетипично за мъжа.

Пред проверяващите тя разказала, че видяла мъж на към 28-30 година да влиза в дома на брат й, макар че ключ от жилището му има единствено тя. Разследващите се съмняват, че непознатият евентуално е търсил флашка с информация, защото Алтънбашев е прочут в IT средите като търговец на криптовалути и постоянно е коментирал тези тематики по медиите.

Близо до жилището на търговеца има камери за видео наблюдаване. Те към този момент са конфискувани и се ревизират.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР