Прокуратурата разследва Александър Манолев за укриване на данъци. Името му

...
Прокуратурата разследва Александър Манолев за укриване на данъци. Името му
Коментари Харесай

СГП разследва Александър Манолев за укриване на данъци

Прокуратурата проверява Александър Манолев за укриване на налози. Името му е било в листата на премиера Кирил Петков, който беше предаден на държавното обвиняване.
Ето какво оповестиха от Софийската градска прокуратура:

Във връзка с постъпили материали, изпратени от Върховната касационна прокуратура (ВКП), свързани с лицето А. М., глобено от службата за надзор на задграничните активи към Министерство на финансите на Съединени американски щати и Държавния департамент на Съединени американски щати, и събрани след осъществена от ВКП инспекция по сигнал на министър-председателя господин Кирил Петков, Софийската градска прокуратура (СГП) уведомява следното:
На 14.01.2020 година в СГП са постъпили отделени материали от водено досъдебно произвеждане в ОП-Благоевград по член 248а от Наказателен кодекс, изпратени по подготвеност на СГП с оглед данни за данъчно закононарушение. След осъществена персонална инспекция по член 145 от Закон за съдебната власт от наблюдаващия прокурор в СГП на 07.07.2021 година СГП е образувала досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 255, алинея 1, т. 2 и т. 6 във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Предмет на следствието са укрити и избегнати данъчни отговорности от А. М., свързани с него лица и юридически лица, в които същият е имал благосъстоятелност.
За определяне на събитията по случая са били предоставени с прокурорско разпореждане общо четири данъчни проверки на физическото лице А. М., на обвързваните с него физически лица и на юридическите лица, в които А. М. има присъединяване. Материалите от проверките са постъпили и са приобщени по досъдебното произвеждане. Назначени са две правосъдни счетоводно-икономически експертизи, които са направени и са дали разбор на придвижването на паричните потоци и възможните данъчни отговорности. Назначени и направени са и графическа експертиза, както и тройна графическа експертиза, които са открили авторството на почерка и подписите в приобщените по делото документи. Приложени са материали, постъпили от Съединени американски щати. Разпитани са и очевидци, които дават информация по отношение на обстоятелства и условия по случая.
Предстои разбор на събраните материали и осъществяване на преценка от страна на екипа от СГП за съществуването на задоволително доказателства по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност на съответно лице за осъществяването на съответно закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР