Прокуратурата разреши да бъде публикуван одитният доклад, който отчете 23

...
Прокуратурата разреши да бъде публикуван одитният доклад, който отчете 23
Коментари Харесай

Прокурорите разрешиха публикуването на одита за системата на разпределение на делата

Прокуратурата позволи да бъде оповестен одитният отчет, който регистрира 23 уязвимости в системата за инцидентно систематизиране на делата в съдилищата и надлежно - риск от операции, оповестиха от държавното обвиняване.
Разрешението е обещано с вчерашна дата от наблюдаващите досъдебното произвеждане прокурори.
Оповестяването на информацията няма да затрудни следствието и определяне на обективната истина по делото, стимулират се от обвиняването.
Решението на Пленума на Висшия правосъден съвет да изиска позволение от наблюдаващите прокурори за публикуването на отчета бе взето на 09.04.2020 година Тогава се организира полемика върху резултатите от одита на осведомителната сигурност на Централизираната система за инцидентно систематизиране на делата.
Една част от членовете на Висш съдебен съвет упорстваха отчетът да се разгласява незабавно, други пък предизвестиха, че би трябвало да се оповести единствено част от него или обобщение.
В писмото до представляващия Висш съдебен съвет е маркирано, че „ преценка на Пленума на Висш съдебен съвет е дали, по кое време и в какъв размер да стане разгласяването на „ Доклад от тест за навлизане “, дали наличието му не съставлява държавна загадка, както и дали това оповестяване не би попречило на действието на структурите на правосъдната власт “.
На съвещанието си предходната седмица правосъдният съвет реши още да завърши контракта с компанията, обслужвала до момента системата за инцидентно систематизиране на делата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР