Прокуратурата работи по сигнал на превозвачи за евентуални нарушения от

...
Прокуратурата работи по сигнал на превозвачи за евентуални нарушения от
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява за нарушения в „Автомобилна администрация“

Прокуратурата работи по сигнал на превозвачи за възможни нарушавания от страна на Държавна организация „Автомобилна администрация“. 

Това сподели основният прокурор Иван Гешев преди началото на съвещание на Висшия правосъден. 

Сигнал от разнообразни изражения на превозвачи е изпратен до Върховната касационна прокуратура и следва той да бъде изпратен по подготвеност на Спецпрокуратурата, която да откри има ли аргументи инспекцията да се трансформира в досъдебно произвеждане. По думите на Гешев ще се ревизира за възможни нарушавания на длъжностни лица от ДА „Автомобилна администрация“ и от Министерство на вътрешните работи. Гешев сбито изясни, че в хода на инспекцията ще се извърши „всичко, належащо по закон“.

„В сигнала известни нарушавания от Държавна организация „Автомобилна инспекция“, сочат се нарушавания от Министерството на вътрешните работи, сочат се и вероятно осъществени длъжностни престъпления“, сподели основният прокурор.

Подобен коментар той даде и на въпроса за самосезирането на Софийската градска прокуратура по проблема „Български пощи “, само че позволи и разпит на министри, в случай че се постанова това. Цитираните имена в сигнала, по който работи прокуратурата се на Калина Константинова, която дава отговор за „Български пощи“ и на Николай Събев поради изказванията в обявата, че той се възползва от проблемите на пощата посредством частната си компания.

Ще се ревизира както хакерската офанзива, по този начин и тези изказвания за длъжностни закононарушения.

Обвинител номер едно сподели това преди началото на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на което трябваше да се обсъдят настояванията на някогашния правосъден министър Янаки Стоилов и настоящия – Надежда Йорданова, за предварително преустановяване на мандата му. Заради провесен правосъден спор по предлагането на Йорданова Съветът отсрочи дебата до произнасянето на Върховния административен съд.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР