Прокуратурата работи по проблема и само тя може да разгласява

...
Прокуратурата работи по проблема и само тя може да разгласява
Коментари Харесай

ДАНС отклони въпросите за 60-те милиона аванс за ``Хемус``, изтеглени в брой от банка |

" Прокуратурата работи по казуса и единствено тя може да разгласява материали по следствието (чл. 198 от НПК). "

Това гласи целият отговор на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), потърсени от OFFNews в отговор на изнесената от вътрешния министър Бойко Рашков информация за , с цел да бъдат платени предплатено за градежа на лот 5 на автомагистрала " Хемус ". Впоследствие някогашният финансов министър Асен Василев обясни пред OFFNews, че .

Цитираният член от Наказателно-процесуалния кодекс гласи:

" Чл. 198. (1) Материалите по следствието не могат да се разгласяват без позволение на прокурора.

(2) Когато е належащо, органът на досъдебното произвеждане предизвестява против автограф лицата, които участват при осъществяване на дейностите по следствието, че не могат да разгласяват без позволение материалите по делото и в противоположен случай носят отговорност по член 360 от Наказателния кодекс. "

При изтегляне в брой на суми над 30 хиляди лв. всяка банка е длъжна да уведоми профилираната административна дирекция на ДАНС " Финансово разузнаване ". Мярката цели използване на ограничения против прането на пари.

Въпросите ни дали, какво и по отношение на кого ДАНС са подхванали нещо по отношение на тези финансови интервенции останаха без отговори.

Потърсихме и Българска народна банка, с цел да разберем дали " Финансово разузнаване " са уведомили Централната банка за тези тегления. До този миг нямаме отговор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР