Прокуратурата работи извън правилата или си създава такива, които да

...
Прокуратурата работи извън правилата или си създава такива, които да
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Прокуратурата си създава правила, за да работи извън закона

Прокуратурата работи отвън разпоредбите или си основава такива, които да? оказват помощ да работи вън от закона, съобщи пред БТВ водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева. Тя посочи, че " последният шлагер " в дейностите на държавното обвиняване са измененията в Наказателния кодекс, където доста елементарно някой може да бъде наказан за закононарушение по работа.
Според нея работещите в прокуратурата нямат концепция какво е пазарна стопанска система, а направените от правосъдното министерство промени в законодателството показвали, че ведомството " явно е управлявано от не до там грамотни хора ".
" Колелото обаче се върти. Ако през днешния ден имате кой и кръга му в правосъдната система, които да показва неуместните, които да бъдат вкарани в пандиза, на следващия ден палачинката може да се обърне ", сподели още Дончева.
Според нея измененията в Наказателния кодекс, които плануват носенето на наказателна отговорност на една от страните в дадена договорка, която не я извърши, може да докара до увеличението на пандизчиите в страната, само че нищо повече.
Дончева насочи рецензии към метода, по който беше осъществена акцията против кмета на Септември. Тя съобщи, че прокурорите също били почнали да си купуват бронежилетки. На фрагментите от акцията се виждат чиновници на прокуратурата от профилираното звено за противопоставяне на корупцията, които са с маски и особено облекло.„ Все още не е признат правилникът и не са назначени чиновници за Комисията за противопоставяне на корупцията. Какви са тези екшън герои? ”, попита Дончева.
По думите? кметът на Септември не може да дава отговор за умишлена занемареност, защото закононарушенията, в които го упрекват, не спадат в тази категория.„ Освен това от прокуратурата споделят, че в този момент стартират данъчните и финансовите проверки. Как в този момент ги стартират, а до момента какво правихте? Щом при тази шумотевица потеглят с анулация на мярката за неотклонение още на първата стъпка, това значи, че доказателствата против кмета са афиф ”, безапелационна е Дончева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР