Прокуратурата проверява данни за евентуално извършено престъпление по служба от

...
Прокуратурата проверява данни за евентуално извършено престъпление по служба от
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява полицаи за покровителстване над Георги Семерджиев 

Прокуратурата ревизира данни за вероятно осъществено закононарушение по работа от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от обвиняването. 

Софийска градска прокуратура е отделила материали от воденото против Семерджиев следствие за злополуката на пети юли, при която починаха две дами. 

След разбор на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е открил данни по отношение на вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Георги Семерджиев, както и за търговия с въздействие. 

Ще бъде тествано дали чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили, надвишили или не са изпълнили служебните си отговорности, както и дали са употребявали своето служебно състояние за да набират за себе си или за другиго полза, се споделя още в известието. 

Ще бъде тествано и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за вероятно осъществени нарушавания или закононарушения от обвинения - Георги Семерджиев. 

След привършване на инспекцията въз основа на събраните материали ще бъде осъществена преценка от СГП на всички данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР