Прокуратурата проведе работна среща с представители на ОССЕ във връзка

...
Прокуратурата проведе работна среща с представители на ОССЕ във връзка
Коментари Харесай

Прокуратурата се срещна с представители на ОССЕ заради изборите

Прокуратурата организира работна среща с представители на ОССЕ по отношение на идните в неделя избори за президент и вицепрезидент и за Народно заседание.

На срещата бяха разисквани ограниченията, които Прокуратурата на Република България е подхванала, за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността ѝ за интензивно взаимоотношение сред институциите за гарантиране провеждането на почтен и транспарантен избор.

В хода на диалозите представителите на ОССЕ бяха осведомени, че е основано Национално междуведомствено звено, в което влизат Прокуратурата на Република България и Държавна организация „ Национална сигурност “, осведомят от Българска национална телевизия.

Те бяха осведомени и с броя на формираните досъдебни производства и преписки, свързани с нарушавания на политическите права на жителите, както и с броя импортирани претенции до ЦИК за снемане на имунитета на един претендент за президент и на двама претенденти за народни представители за осъществени от тях закононарушения от общ темперамент.

В диалозите участваха заместник-главният прокурор Даниела Машева, представителят на основния прокурор Сийка Милева, прокурор Ваня Стефанова, завеждащ отдел във Върховна касационна прокуратура, прокурор Клементина Паличева, Марсел Надж - заместник-ръководител на задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), Енира Броницкая - юридически анализатор и Илина Дякова - помощник на правния анализатор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР