Прокуратурата прие тезата на МВР и смята, че арестът на

...
Прокуратурата прие тезата на МВР и смята, че арестът на
Коментари Харесай

Според прокуратурата арестът на Севделина Арнаудова е законен

Прокуратурата одобри тезата на Министерство на вътрешните работи и счита, че карцерът на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова през март не е бил противозаконен. Това се вижда от протокол по делото пред Административния съд София-град, в което пиарката апелира задържането си за 24 часа на втора инстанция, откакто Софийският областен съд се произнесе, че то е било нелегално, оповестява Сега.

Бившият министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и Арнаудова бяха арестувани със заповед на Министерство на вътрешните работи за 24 часа, които прекараха в ареста на Главна дирекция " Национална полиция " по дело, формирано по неотложност за изнудване на Васил Божков.

Прокуратурата обаче отхвърли да повдигне обвинявания и разгласи, че всички дейности по следствието са осъществени от незапознат орган и тримата бяха освободени.

Борисов, Горанов и Арнаудова заведоха каузи пред Софийския областен съд, в които апелират заповедите за задържане на Министерство на вътрешните работи за 24 часа и съдът се произнесе и за трите, че са противозаконни. Жалбата на Горанов не е стигнала до втора инстанция.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР