Прокуратурата прецени, че са събрани достатъчно доказателства за привличането на

...
Прокуратурата прецени, че са събрани достатъчно доказателства за привличането на
Коментари Харесай

Шофьорът, който прегази 15-годишно момче в София, е обвинен за престъпление с умисъл


Прокуратурата реши, че са събрани задоволително доказателства за привличането на арестувания като обвинен за причиняване на гибел след нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата, при възможен предумисъл. Това съобщи Иво Илиев, заместник-градски прокурор от СГП.

От прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи дадоха брифинг, на който показаха събраната информация, откакто 37-годишен пийнал водач прегази 15-годишно момче на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „ Гурко “ и улица „ Шишман “ в София. Обвинението е същото, каквото беше за дрогирания водач Кристиан Николов, който умъртви журналиста Милен Цветков през 2020 година Николов получи 9 години затвор.

Прокурорът Илиев разясни, че при снощния случай зад колата няма спирачен път. „ Предстоят още експертизи, само че пияният водач евентуално се е движил с към 80 км/ч. “, сподели магистратът. Кръвната проба след злополуката е посочила съществуване на 2 промила алкохол.

Предвиденото наказване при доказване на виновността на арестувания водач е от 10 до 20 години затвор, както и доживотна възбрана да ръководи автомобил.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов описа, че водачът е имал несъответстващо държание на пътя. Той бил придружаван в автомобила от жена и нейното дете. Задържаният не е направил опит да избяга. Има предходна регистрация от 2005 година за шофиране в нетрезво положение, а през 2020 година му е наложена санкция за шофиране с превишена скорост.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР