Прокуратурата прекрати разследването срещу прокурора от Перник Бисер Михайлов, който

...
Прокуратурата прекрати разследването срещу прокурора от Перник Бисер Михайлов, който
Коментари Харесай

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов няма да бъде съден за побой над жена му   

Прокуратурата приключи следствието против прокурора от Перник Бисер Михайлов, който беше арестуван и упрекнат, че е нанесъл побой на брачната половинка си Биляна.

От държавното обвиняване оповестиха, че експертизите са посочили, че при абсурда сред съпрузите и двамата са получили единствено леки телесни повреди, а Биляна Михайлова е декларирала, че мъжът ѝ не я е удрял, а е паднала при негов опит да я отблъсне.

Разследването стартира през есента на предходната година, откакто вечерта на 12 октомври дъщерята на прокурора се обадила на тел. 112 и подала сигнал, че майка ѝ лежи на пода в дома им. След това Бисер Михайлов беше арестуван и упрекнат за породена телесна щета при домашно принуждение, само че съдът незабавно го освободи без мярка за неотклонение, откакто и двамата съпрузи отхвърлиха да е имало принуждение.

Скандала почнала Биляна Михайлова, като при разпита ѝ е декларирала, че тя е била по-агресивната от двамата. Нападнала мъжа си и го одраскала. Хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка, а той твърдеше, че в никакъв случай не я е удрял.

Днес от държавното обвиняване обясниха, че в хода на следствието са разпитани 15 очевидци, направени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психични. Според заключенията на лекарите Бисер и Биляна Михайлови са имали леки, неопасни за живота пострадвания след абсурда, които съставляват лека телесна щета.

Вещото лице е отхвърлило опцията Михайлова да е изпадала в безсъзнание, което би означавало, че ѝ е нанесена междинна телесна щета. Освен това, тя самата е показала, че брачният партньор ѝ не я е удрял, а при опит от негова страна да я отблъсне, тя изгубила равновесие и паднала. Разследването е открило още, че по време на случая двамата били сами и не е имало други очевидци.

„ Предвид неналичието на очевидци очевидци отвън страните в спора и показанията на Михайлова не може да бъде открито по безспорен метод коя е била дейната страна в спора, кое фактически е било лицето, обект на противоправно държание, респективно кои от пострадванията и във връзка с кое от лицата са били породени съзнателно и кои в резултат на опит от страна на противоправно нападнатото лице да отблъсне нападението и да отбрани неговата персонална и телесна цялост “, обясниха от държавното обвиняване и претекстовете на наблюдаващия прокурор да приключи делото.

Бисер Михайлов е татко на Васил Михайлов, който е обвиняем по няколко каузи за нанесени телесни повреди и закани с убийства, а по други се призна за отговорен. Срещу него продължава и следствие за отправени закани с ликвидиране към някогашната му другарка.

След ареста татко му Бисер беше освободен от управителния пост в пернишката прокуратура, защото беше зам. -окръжен прокурор, само че отхвърли да си подаде оставката и като прокурор,припомня лекс.бг.

Преди години той беше и претендент за областен прокурор, само че не беше определен, като името му беше забъркано в различен престъпен сюжет. В прокуратурата беше импортиран сигнал против него от жител, който твърдеше, че е унизен от две проведени незаконни групи, занимаващи се с опиати. В първия сигнал този човек твърдеше, че Бисер Михайлов и брат му били част от едната.

През 2010 година пък маскирани служители на реда нахлуха в дома на Михайлов и той беше упрекнат в изнудване и лихварство, само че следствието беше прекъснато и през 2013 година той беше възобновен на работа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР