Прокуратурата прекрати разследването срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и

...
Прокуратурата прекрати разследването срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Прокуратурата не намери доказателства Борисов и Горанов да са изнудвали Божков и прекрати дело

Прокуратурата приключи следствието против водача на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов. То беше формирано на база изказвания на Васил Божков, който твърди, че е бил изнудван.

Основният претекст е липса на доказателства за осъществено закононарушение.

Това е следствието, по което Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ Седвалина Арнаудова бяха арестувани през 2022 година

Прокуратурата твърди, че по делото са " осъществени всички вероятни и нужни дейности, само че не са събрани доказателства, които по безапелационен и безспорен метод " да сочат, че Борисов, Горанов Арнаудова са упражнили насила по отношение на Божков.

Това е второто дело против Борисов, което е прекъснато. Наскоро прокуратурата приключи следствието за пране на пари по случая " Барселонагейт ".

В рамките на следствието са събрани свидетелски показания на Васил Божков, който твърди, че е предавал на Горанов разнообразни суми пари за интервала от началото от 2015 година до края на 2019 година Божков твърди, че е предал на Горанов към 60 000 000 лв..

Бившият финансов министър на ГЕРБ обаче отхвърля да е получавал парични средства или други облаги от Божков и да е упражнявал по каквато и да е форма насила по отношение на него.

Разпитани са и редица депутати, които към интервала са били членове на краткотрайната и непрекъснатата комисия по бюджет и финанси в Народното събрани. Те отхвърлят да им оказван напън за това да гласоподават за импортираните от Г. Кадиев и М. Стоянова през 2014 година законопроекти за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

Очаквайте детайлности! Новината се обновява!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР