Прокуратурата прекрати проверката за записите, в които се чува глас,

...
Прокуратурата прекрати проверката за записите, в които се чува глас,
Коментари Харесай

Прокуратурата спря проверката за записите, за които се твърди, че са на Борисов

Прокуратурата приключи инспекцията за записите, в които се чува глас, наподобяващ на този на премиера Бойко Борисов, по какъв начин подрежда инспекции и приказва цинизми по адрес на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Наблюдаващият прокурор е стигнал до извод, че няма задоволително данни, въз основа на които да се направи основателно съмнение за осъществено закононарушение, разгласи спецпрокуратурата, написа " Сега ".

Проверката бе направена по сигнал на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, откакто записът излезе през юни. В него се чува гласът на премиера да споделя, че е наредил на държавни органи да ударят частна фирма; да се хвали, че е авансово уведомен; че на някогашния зам. министър на стопанската система Александър Манолев ще бъде повдигнато обвинение; да приказва вулгаризми по връзки на европейски премиери; че ще " изгори " Елена Йончева и така нататък Няколко дни по-късно Борисов свика конференция, на която зад тила му застана цялото управление на ГЕРБ. Там министър председателят призна, че аудиозаписите, а и фотосите от спалнята му, които бяха разпрострени, са достоверни, само че били манипулирани.

Прокуратурата изяснява, че е снела пояснения от Бойко Борисов, някогашния към този момент финансов министър Владислав Горанов, зам.-председателя на Комисията за финансов контрол Мария Филипова, Весела Стоилова, Биляна Гълъбова, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Изискани са голям брой документи и информация от разнообразни институции и институции. За определяне на действителното наличие на аудиозаписа е назначена техническа експертна информация, която открива еднаквост сред наличието на записа и възпроизведения диалог в сигнала.

Христо Иванов разяснява пред " Сега ", че още не е получил постановлението на спецпрокуратурата. " Ще проучваме в дълбочина и ще нападаме всяка недостатъчност в постановлението ", изясни той. " Прави голямо усещане, че не се разяснява дали е открито дали това е гласът на Борисов - още лятото споделиха, че ще вършат експертиза и към момента нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР