Прокуратурата предупреждава, че ще е безкомпромисна за гарантиране на обществения

...
Прокуратурата предупреждава, че ще е безкомпромисна за гарантиране на обществения
Коментари Харесай

Прокуратурата нащрек заради призиви в мрежата за насилие и радикален ислям

Прокуратурата предизвестява, че ще е безкомпромисна за гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите . Позицията ѝ е във връзка със зачестили случаи на език на омразата и апели в обществените мрежи за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа, в това число коренен ислям.

От държавното обвиняване припомнят, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и провеждането на нерегламентирани прояви са в прорез с Конституцията и законите на страната.

Посочва се, че на причинителите на сходен вид действия може да бъде потърсена наказателна отговорност за проповядване на ненавист на религиозна основа и агитация за война.

Прокуратурата акцентира, че при определяне на данни за осъществени сходни незаконни действия ще ползва закона с цялата му суровост.

Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи според Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на всеобщи мероприятия, които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности , както и такива, оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни закононарушения, показва се в позицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР