Прокуратурата предлoжи на председателя на ДАНС да отнеме достъпа до

...
Прокуратурата предлoжи на председателя на ДАНС да отнеме достъпа до
Коментари Харесай

Член на Бюрото за контрол на СРС-та съветвал обвиняеми за заявления

Прокуратурата предлoжи на ръководителя на ДАНС да отнеме достъпа до класифицирана информация на член от бюрото за надзор на СРС-та.

Причината е постъпил сигнал в края на месец май за нарушавания на служебните му отговорности, оповестиха от прокуратурата.

Националното бюро уведомява жителите, когато по отношение на тях са били употребявани непозволено специфични разследващи средства. Всеки жител може за подаде заявление за инспекция и да бъде известен за резултата от нея.

Установено е, че въпросният член на Бюрото контактува с подателите на заявки (включително обвинени или подсъдими), поучава ги по отношение на наличието на тези заявки, а даже и персонално изготвя такива заявки или подрежда това на чиновник от администрацията на Бюрот.

Проверката е открила, че обвинен магистрат е имал среща в заведение с въпросния член на бюрото, директно след което посетил постройката на институцията, където заявката му за инспекция било признато не по открития ред.

По напътствие на члена на Националното бюро то било направено от административния секретар на институцията в служебния й кабинет и на служебния й компютър.

Същият е и казусът с обвиняем, с който членът на бюрото е в близки връзки - документът е направен и импортиран по същия метод.

Членът на Бюрото е имал диалози с обвинен магистрат, в хода на които в детайли обяснявал процедурата по подаване на заявление за инспекция и вероятните публични отговори на Бюрото, както и изводите, които следват за обвинения от тях.

Проверката е открила също, че след среща на члена на Бюрото с лице, по отношение на което са били прилагани СРС, то подало заявление за инспекция. Тя била осъществена от въпросния член на Бюрото. Освен това обвинен магистрат бил заведен в Бюрото персонално от този член, с цел да подаде заявление.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР