Прокуратурата пратила две призовки на лидера на ГЕРБ за един

...
Прокуратурата пратила две призовки на лидера на ГЕРБ за един
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Принадлежеше ни премиерът да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България /видео/

Прокуратурата пратила две призовки на водача на ГЕРБ за един и същи час на две разнообразни местаТрудно е, тъй като всеки от нас носи тежести. Аз желая всеки наш гласоподавател и регионален началник да разбере: единственият късмет да се случи нещо положително в България е да подкрепим втория мандат на Политическа партия и Демократична България. Да, принадлежеше ни министър председателят да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България, попита водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

Има по кое време да се скараме отново, има по кое време да се ненавиждаме. Българите сме такива, обичаме да ненавиждаме. Обичаме и да обичаме, само че другото е по-силно, сподели той. Обясни, че е чул какво ли не – че е предал и разтурил ГЕРБ.

И 5% да станем, ще сме същинска десноцентристка партия, която прави значимите неща – повишение на приходите, напредък. Каквото и да изгубим, съобщи Борисов.

По-добре да приказват, че ГЕРБ е слаб, дано да приказват, че съм се навел, дано да приказват каквото си желаят, изясни той.

По-рано през днешния ден Габриел и Денков обявиха, че двете обединения са се разбрали още веднъж да отворят Изборния кодекс и да върнат машинното гласоподаване. Това разяснява и Борисов, като изясни, че ще приказват по тематиката, само че желал да се махнат грешките в изборните протоколи.

Нямаме с Политическа партия и Демократична България нито една тематика, по която да се разминаваме, сподели Борисов. И благодари на водача на „ Да, България “ Христо Иванов, че през днешния ден се е срещнал с Движение за права и свободи, с цел да търси поддръжка за конституционно болшинство.

Бих изискал опрощение, само че всеки, който има вяра в ГЕРБ, ще се съгласи с това, сподели Борисов.

„ Нито те са предали някого, нито ние сме предали някого. Това е, което изисква ползата на народа “, сподели Борисов, а депутатите му ръкопляскаха. Той изиска от тях това обръщение да стигне до всичките им гласоподаватели – във всеки град и село.

В бързината ми изпратили две призовки на две места в един и същи час, описа Борисов. И попита какво ще стане, в случай че не отиде на едното място: „ Ще ме арестуват ли “.

„ Благодаря на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, че се ангажираха с държавно управление, само че не непременно. Искам да благодаря на Мария пред вас. Вместо да отиде на Г-7, тя пристигна в България. Подаде си оставката и застана до нас. Изигра голяма роля в идващите ни дейности “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите.

Пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 – аз мога занапред да ви напиша заглавията: „ Купиха “, „ Продадоха се “, „ Уйдурма “ – нещо, от което ние сме се отрекли, разяснява на брифинга водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и изясни, че партията му не може да зачене държавно управление, на което да му се постави грях.

Той изясни, че договарянията му с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ били „ прелестни “.

В други години са правени какви ли не политически инженерства. И тук отново благодаря на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, че схванаха и се съгласиха на държавно управление, само че не непременно, сподели водачът на ГЕРБ.

Той описа, че откакто е приказвал с Има Такъв Народ и Движение за права и свободи нито една от партиите не е говорила с другите партии в Народно събрание, с цел да търсят депутати, които да смъкват кворума и държавното управление да мине със единствено 116 гласа „ за “.

През последните дни ГЕРБ водили договаряния с водачите на Политическа партия и Демократична България.

Борисов напомни, че от дълго време е заречен партията му да поддържа законите за механизъм за следствие на основния прокурор.

Всичко необичайно съответствува със съставянето на държавно управление. Отдавна се приказва за правосъдна промяна, може би от две години, усъмни се той.

Проведохме диалози с Политическа партия и Демократична България. Разбрахме ги, отстъпихме, не се инатихме, описа той. А задачата била една – да се направи постоянно държавно управление, подкрепено от двата „ клуба “, в които страната членува – Европейски Съюз и НАТО.

След него се включи и Мария Габриел, която благодари на екипа си. Тя изиска да не се приказва, че първият мандат просто е бил върнат. Тя благодари на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за договарянията, както и за това, че са ги подкрепили за конституционната промяна. А разликите им с Българска социалистическа партия станали ясни още по време на договарянията им, което за нея е значимо, тъй като по този начин не се трансформирали в заложници.

Не позволихме да ни свързват със задкулисие, съобщи Габриел за проваления им кабинет с Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

Повече от инфарктни договаряния, от които остава това, че водачите демонстрираха разсъдък, а не страст. С акад. Денков показахме, че можем да вървим напред, похвали се някогашната еврокомисарка. Според нея днешното ѝ общо изказване с него е „ историческо “.

Габриел още веднъж изясни, че вторият мандат ще е „ народен “, към който да се образува конституционно болшинство.

Първият министър председател ще бъде Денков за 9 месеца. Габриел ще бъде единственият вицепремиер. След това ще се сменят – тя става министър-председател, а ученият ще е неин заместител. Смяната ще става с подаване на оставка на премиера.

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР