Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край

...
Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край
Коментари Харесай

Виновникът за катастрофата от Околовръстното е задържан за 72-часа, прокуратурата му повдигна обвинение

Прокуратурата повдигна обвиняване на водача, който аргументи тежката злополука край мола на столичното " Околовръстно шосе ". От държавното обвиняване, оповестяват, че ще желаят най-тежката мярка - задържане под стража. 

Припомняме, че при злополуката почина 64-годишен френски жител. " Шофьорът удря автомобила пред него, който идва от локалното платно. От удара " Форд " -а се обръща по таван и умира 64-годишен френски жител. Ранена е 62-годишната му спътничка, която също е с френско поданство. Тя е в " Окръжна болница ", където лекарите се борят за живота й. Шофьорът на ударената кола е българин, който също е потърпевш ", изясни Десислава Петрова, представител на прокуратурата.

Автомобилите са се движили в посока от “Студентски град ” към квартал “Младост ”. Шофьорът на “Порше Панамера ” е 39-годишен български жител. 

Той е дееспособен лидер от 2002 година. От 2002г. до 2009г. има 5 нарушавания. А от 2011 година до момента са издадени 23 ел. фиша за превишена скорост. На 5 април 2021 година той е спрян за шофиране без защитен колан. Съставени са му акт и 6 фиша, на стойност 1250 лева, които не са заплатени, заяви комисар Радослав Начев, заместник-началник на " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

От месец юни 2022 досега има издадени още 5 ел. фиша на стойност  700 лева.  Към момента неплатените му санкции са на стойност 1975 лева, а платените са на стойност 2350 лева.  Водачът на " Поршето " е дал кръвна проба във ВМА, която още не е подготвена. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР