Прокуратурата повдига обвинение на шофьора, убил на пешеходна пътека 15-годишно

...
Прокуратурата повдига обвинение на шофьора, убил на пешеходна пътека 15-годишно
Коментари Харесай

Обвинението за пияния шофьор, убил дете на пешеходна пътека в София: Престъпление при евентуален умисъл

Прокуратурата повдига обвиняване на водача, умъртвил на пешеходна пътека 15-годишно момче в събота в София, за закононарушение при възможен предумисъл. Това заяви зам.-градският прокурор на София Иво Илиев.

Водачът е карал с над 2 промила алкохол

Такива обвинявания бяха повдигнати за гибелта на журналиста Милен Цветков и за тежката злополука от предишното лято на бул. „ Цариградско шосе “, при която почина френски жител, а жена му пострада съществено подсети Илиев.

Дрегерът и кръвната проба на 37-годишния водач демонстрираха, че е управлявал колата с над 2 промила алкохол.

15-годишното момче почина на място

„ Водачът е управлявал моторното транспортно средство по метод, по който неизбежно би довел до такива общественоопасни последствия. Първоначалните данни са, че се е движил с доста висока скорост – към 80 км/ч, няма никакъв спирачен път, на оживено кръстовище, където има и заведения, безусловно кръстовищата там са едно след друго. Самата пътна конюнктура не допуска придвижване с висока скорост. И не на последно място – след приложимост на алкохол “, изясни зам.-градският прокурор.

Очаква се през днешния ден прокуратурата да му повдигне обвиняване

Инцидентът стана на кръстовището на улиците „ Шишман “ и „ Гурко “ малко след 21 ч. 15-годишното момче е пресичало на пешеходна пътека, починало е на място.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР