Прокуратурата поиска от Софийския градски съд минимум 10 години лишаване

...
Прокуратурата поиска от Софийския градски съд минимум 10 години лишаване
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Адриян, сгазил двама млади - но наказанието да бъде намалено с 1/3

Прокуратурата изиска от Софийския градски съд " най-малко 10 години " отнемане от свобода за 19-годишния Адриян Антонов, който блъсна и умъртви на бул. " Сливница " двама млади - Анна-Мария Малчева (24) и Явор Стоянов (23 г.).

После обаче съдът би трябвало да го понижи с 1/3, означи и самият прокурор.

Ужасяващата злополука стана малко след среднощ на 7 против 8 май 2023 година

Делото имаше едно само съвещание - на 19 юни, т.г. На него Адриян направи цялостни признания и пожела да върви по съкратената процедура.

Това е тласък за подсъдимите, само че в подмяна задължава съда при неумишлени закононарушения – каквото е актуалното, да понижава автоматизирано наказването с 1/3.

Буквално с брошура от дни, младият мъж е карал със 106 км/ч, когато блъсна съдбовно и двамата върху „ зебра “ на бул. „ Сливница “ в София, стана ясно от експертизите. При това той е поддържал тази скорост най-малко половин километър.

Днес представителят на държавното обвиняване регистрира смекчаващи виновността условия - чистото правосъдно минало и положителните характеристични данни на Адриян.

От друга страна следва да се регистрира, че е управлявал в изискванията на градска среда, в тъмната част, по един всекидневно многолюден и претрупан бул., който граничи с жилищни квартали и сгради и по който са налични пешеходни пътеки и спирки на градския превоз. Все условия, които е следвало да бъдат съобразени.

Младият лидер не е подхванали никакви дейности за понижаване и прекъсване. Макар и самата прокуратура да регистрира, че очевидно подсъдимият се разкайва откровено и е осъзнал стореното - отнемайки живота на двама млади души, той е направил две нарушавания: неведнъж превишената скорост и неспирането.

Преди делото пред съда имаше следващо мероприятие на хора - близки на жертви и потърпевши от произшествия, които упорстваха за правдивост.

Преди да се премине към финалните пледоарии, през днешния ден съдът позволи да приказват за децата си и двете майки - Анна на Явор и Десислава на Анна-Мария.

Предстоят пледоариите на отбраната.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР