Прокуратурата отговори на отвореното писмо на вътрешния министър в оставка

...
Прокуратурата отговори на отвореното писмо на вътрешния министър в оставка
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на отвореното писмо на Бойко Рашков

Прокуратурата отговори на отвореното писмо на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков във връзка отхвърли на прокуратурата да проверява народен представител, нарушил Коронавирус карантината .

Случаят с Бранимир Балачев от ПГ на ГЕРБ нашумя при започване на годината, откакто беше получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолираност, се е явил като юрист по каузи в Районния съд във Варна .

След няколко отхвърли на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане, Рашков в петък изпрати отворено писмо до Иван Гешев .

От отговорa на апелативната прокуратура излиза наяве, че е доста противоречиво дали някогашният към този момент народен представител е в действителност е бил инфектиран . Ето и обяснението им: На 24.01.2022 година господин Б. е посетил ДКЦ във Варна, където са му направени кръвни проучвания и бърз антигенен тест. Резултатът за съществуване на COVID-19 е бил негативен.

На 26.01.2022 година господин Б. се обадил в поликлиниката, откъдето изпратили доктор в дома му, с цел да го тества на място. Направеният антигенен тест не е дал безапелационен резултат , само че по молба на господин Б. бил записан като позитивен, с цел да не заплаши здравето на други хора. На идващия ден му било обявено по телефона, че е подложен под изолираност в домашни условия .

За времето от 28.01.2022 година до 01.02.2022 година господин Б. си направил още три антигенни теста, всички са били негативни . На 01.02.2022  година след осъществяване на следващия негативен антигенен тест за съществуване на COVID-19 националният представител се явил като юрист по две каузи в Районен съд-Варна, с цел да не се стигне до отлагането им по негова виновност.

Изразеното посредством ведомствената интернет страница на Министерство на вътрешните работи персонално мнение на министъра на вътрешните работи в оставка е мотив прокуратурата да подсети, че в Република България има законоустановен ред за взаимоотношение сред правоохранителните и правоприлагащите институции , а опитите за реализиране на връзка чрез медиите по никакъв метод не способстват за дейно противопоставяне в битката с престъпността, а тъкмо противоположното, допълват от прокуратурата.

И също по този начин акцентират, че към този момент над година се вършат опити от страна на изпълнителната власт да упражняват напън над правосъдната власт, водещи до " ерозиране на публичното доверие в държавните институции и до отчетлива ескалация на престъпността ".

В допълнение от обвиняването показват част от закононарушенията, станали в страната през месец юли, за които приканват Министерство на вътрешните работи да разкрие.

30.07.2022 година – Грабеж на 86-годишна жена в с. Скутаре, Пловдивско,

 

29.07.2022 година – Убийство за обир на 82-годишен мъж в с. Микрево, Благоевградско;

 

26.07.2022 година – Умишлено ликвидиране на 44-годишен мъж в с. Еница, Плевенско;

 

26.07.2022 година – Убийство, осъществено с особена свирепост на 61-годишен мъж край гр. Мизия, Врачанско;

 

Нападение и побой на таксиметров водач във Велико Търново, осъществени по хулигански подбуди от 18-годишен младеж;

 

Побой над 73-годишен гражданин на с. Галиче, Врачанско, и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР