Прокуратурата отчита от 2019 г. до края на 2022 г.

...
Прокуратурата отчита от 2019 г. до края на 2022 г.
Коментари Харесай

Каналджиите се развихрили заради липсата на Спецпрокуратура

Прокуратурата регистрира от 2019 година до края на 2022 година нарастване на делата за каналджийство и тревожна наклонност за нарастване на проведената престъпност по отношение на Организираните незаконни групи. Причината - дейностите на предходни парламенти и кабинети, които са решили да се закрие Специализираната прокуратура.

Това сподели представителят на прокуратурата Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата.

Едва 51 досъдебни производства има за проведена престъпност - наказаните лица за ОПГ през 2020 година са 131 лица, а 2022 година са 62 лица.

Очакваме да се предприемaт дейности за битката с каналджийството от способените институции. Прокуратурата ще осъществя пълномощията си да образува досъдебни производства, следствие и контрол и вероятно обвинявания, разгласи Милева.

По отношение на делата за каналджийство: От 670 през 2019 година до 2626 през 2022 година

Повишава се броят на обвинителните актове - от 275 до 581 до предходната година. Съдебните актове са 2208, а оправданите лица за 2022 година са едвам три.

Съдействието на прокуратурата с Министерство на вътрешните работи е единственият метод за отбрана на сигурността на жителите, акцентират от прокуратурата. Политически изявления директно засягат правилото на разделяне на управляващите, безапелационни са от институцията.

Милева изиска обединяване на институциите и смяна в законите. Тя даде за образец, че минал незаконно границата чужденец, се санкционира с отнемане от независимост 5 година и санкция 3000 лева Според прокуратурата " каналджията не се санкционира добре ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР