Прокуратурата още не се е сезирала за потъналите 7,8-те млрд.

...
Прокуратурата още не се е сезирала за потъналите 7,8-те млрд.
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Нито един българин няма да остане без транспорт

Прокуратурата още не се е сезирала за потъналите 7,8-те милиарда лв., платени с „ ин хаус “-процедури
„ По време на ръководството на това държавно управление няма да бъде позволено нито един българин да остане без превоз “. Това съобщи в ефира на предаването „ Денят ON AIR “ довечера ръководителят на парламентарната комисия по превоз Борислав Гуцанов. Той напомни, че разговорът е ключ за решаването на всички противоречиви въпроси и изрази сигурност, че по този път скоро ще се стигне до съгласие и с превозвачите.

По време на диалога стана ясно, че на 8 юни ще бъде извършен съдружен съвет по превоз, на който ще бъдат поканени тези от превозвачите, които работят в мъчно наличните обитаеми места и отвън градските зони. Причината за това е, че те са най-нуждаещи се от финансова поддръжка сега, а средствата, заделени в бюджета няма да са задоволителни.

„ Смятам, че по този въпрос ще имаме консенсус в ръководещата коалиция, тъй като и Българска социалистическа партия, и моите сътрудници считаме, че е значимо всеки жител, без значение от това къде живее, да има опция да употребява правото си да се придвижва от едно обитаемо място до друго. И ние сме длъжни да осигурим този транспорт, без значение дали става въпрос да двама, трима или 10 души “, безапелационен беше Гуцанов.

Що се отнася до тол-системата, той съобщи, че по този въпрос няма по какъв начин да се отстъпи и напомни, че още през 2020 година тя е трябвало да бъде въведена, както е проектирана, само че отново поради митинги това не се е случило към този момент повече от 2 години. „ За мен не е обикновено едни и същи хора заран да стачкуват за неприятните пътища, а вечер- за това, че ще има тол- система. Средствата, които са нужни за ремонт на тези пътища са 1,2 милиарда лв. годишно. Приходите сега са 158 млн. лв. от камиони и 250 млн. лв. от леки коли. Мисля, че освен аз считам, че това е незаслужено “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия. Той изясни, че с въвеждането на цялата тол-система приходите се чака да доближат 750 млн. лв. – 500 млн. лв. от камиони и 250 млн. лв. от леки коли. „ Това е, първо – по-близо до нужната сума за поправки и второ, в много по-справедливо съответствие “, добави Гуцанов.

Той анонсира, че идната седмица се чака в Народното събрание да стартира разискването на предлагането на Българска социалистическа партия за в допълнение облагане на свръх облагите на производителите и търговците на електрическа енергия. Ще бъде взето и решение за искане Сметната палата да се произнесе за преведените отново по „ ин хаус “-процедура 435 млн. лв. за удълбочаване на канала море-езеро във Варна.

Гуцанов съобщи, че още се чака прокуратурата да се сезира за дадените без търг и конкурс 7,8 милиарда лв. в последната година от ръководството на ГЕРБ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР