Прокуратурата официално е поискала от Москва да ни предаде трима

...
Прокуратурата официално е поискала от Москва да ни предаде трима
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска екстрадирането на трима руснаци, опитали да отровят Емилиян Гебрев

Прокуратурата публично е поискала от Москва да ни съобщи трима съветски офицери, чиновници на Главното разследващо ръководство (ГРУ), написа " 24 часа ". Те са упрекнати в това, че са отровили, сина му Христо и индустриалния шеф на компанията им " Емко " Валентин Тахчиев през 2015 година.

Руските жители са упрекнати задочно още през 2020 година. Едва в този момент обаче прокуратурата прави опит те да бъдат предадени на българските управляващи. Делото се води от Софийската градска прокуратура. По него не е открита българска диря.

От държавното обвиняване показват, че в интервала от 28 април до 4 май 2015 година в София, съветските жители са пробвали съзнателно да умъртвят Гебрев, сина му и Тахчиев, като действието е осъществено посредством интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен темперамент.

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е изпратила молба за правна помощ до Москва. Отговор все още няма. Основен проблем е фактът, че съветските закони не разрешават екстрадиция на съветски жители в други страни.

За отравянето на Гебрев, сина му Христо и Валентин Тахчев упрекнатите са Сергей Федотов, Георги Горшков и Сергей Павлов.

Други шестима съветски разузнавачи също задочно са упрекнати , че в продължение на 10 години са у нас, в които се е съхранявала продукция, предопределена за Украйна и Грузия.
 Искаме Русия да спомага за следствие на гърмежите и случая
Искаме Русия да спомага за следствие на гърмежите и случая " Гебрев "

България разгласи още един съветски посланик за личност нон грата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР