Прокуратурата обвини четирима мъже в трафик на хора и подпомагане

...
Прокуратурата обвини четирима мъже в трафик на хора и подпомагане
Коментари Харесай

Задържаха 4-ма каналджии за трафик на мигранти край Свиленград

Прокуратурата упрекна четирима мъже в трафик на хора и подкрепяне на 24 жители на Афганистан да преминат през страната ни след влизането им от Турция у нас, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. Случаят е бил оголен на 25 февруари в свиленградското село Генералово.

Служители на " Гранична полиция " открили група от 24 жители на Афганистан - мъже, сред които имало шест малолетни и малолетни деца. Те се били настанили в къща в селото. Незабавно били осъществени дейности по следствието под надзора на прокуратурата.

Няколко часа по-късно е било открито, че С.К. /22 г./ и Д.К /22 г./ са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвинени - Д.А. /23 г./ и С.Д. /52 г./ трябвало да ги транспортират с коли до София.

Събрани са доказателства, че жителите на Афганистан са били прекарани незаконно от каналджия, на който платили сред 3 000 и 5 000 евро за всеки един от тях, с цел да стигнат до София, допълниха от прокуратурата. От там прецизираха, че четиримата обвинени са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, а дейностите по следствието не престават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР