Прокуратурата няма отношение към темата за нова Конституция и свикване

...
Прокуратурата няма отношение към темата за нова Конституция и свикване
Коментари Харесай

Гешев: Не проверяваме частни бизнеси, а крадливи политици и държавни служители

Прокуратурата няма отношение към тематиката за нова Конституция и привикване на Велико Народно заседание. Това разгласи основният прокурор пред Нова телевизия. По думите му тези въпроси са в полето на политиците.

Гешев разяснява и друга значима тематика от последните дни. Обвинител номер едно е безапелационен, че държавното обвиняване не ревизира частни бизнеси, а единствено приватизационни покупко-продажби на Прехода.

Главният прокурор разяснява плана на ГЕРБ за нова конституция. разгласи, че прокуратурата е подготвена да изготви мнение, в случай че това е належащо.

Това е политическия дневен ред. За мен са значими въпросите за българските жители, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни водачи, както и доста други въпроси, които българската прокуратура е сложила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако изискат мнение от прокуратурата, ще дадем своето мнение, съобщи Гешев.

След стартиралата огромна инспекция на покупко-продажбите от приватизацията, Гешев дефинира като подправена вест, че ще се посегне на частни бизнеси.

Тук се развива следващата пропагандна акция или както е съвременно да се споделя фалшив нюз. А тя е в посока, че надали не ревизираме работещи предприятия, служащи, работещи бизнеси, притежатели на работещи бизнеси, изясни Гешев.

До момента от ДАНС към Върховната касационна прокуратура са постъпили материали за 28 покупко-продажби. И следва да бъдат формирани досъдебни производства, при открити нарушавания.

Ние ревизираме крадливи български политици и държавни чиновници, които са нарушили преди много време служебните си отговорности и са приватизирали, откраднали нелегално държавна благосъстоятелност. Това е следващата подправена вест, с която се пробват да плашат естествения бизнес. В България частната благосъстоятелност е неприкосновена, сподели още основният прокурор.

Той отговори на "Отровното трио ", които желаеха от Министерския съвет информация дали Гешев живее в "Бояна ".

Аз пребивавам в държавен парцел по рекомендация на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, в това число и НСО, като фамилията ми заплаща наем на пазарни цени и мисля, че това е задоволително. Под този шубрак няма да излезе заек, сподели Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР