Прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска

...
Прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска
Коментари Харесай

Банева иска на свобода, условията в килията й - тежки

Прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, в случай че тя желае да води акция за евровота, сподели прокурор Мария Дойчева. Тя посочи, че законът не дава на Банева автоматизирано независимост, в случай че се кандидатира за Екологичен потенциал. Но прокуратурата няма да й пречи при възможни срещи с гласоподаватели, оповестява Българска телеграфна агенция.
Днес спецсъдът взема решение дали да пусне Банева от ареста. Тя счита, че задоволително време е прекарала там. Искането й не е по здравословни аргументи.
Банева сподели, че й е мъчно да си показа по какъв начин ще води акция от ареста. Но пък въпреки това обществото щяло да види какви са изискванията в арестите.
Тя описа, че на 28 декември, по едно и също време, както в нейната, по този начин и в килията на брачна половинка й Николай имало акция, наречена "пълен тараш " на арестантски диалект. Последвали още няколко такива акции, а по предписание на прокуратурата тя била преместена в друга килия. А "пълния тараш " Банева разказа като нахлуване на 5-6 индивида, оборудвани с детектори за разкриване на непозволени предмети. Изваждали се всички облекла, храни и обзавеждане.
Всички внушения Банева приемала за цялостна неистина, в това число и изказванията, че се организирали хибридни войни сред Коледа и Нова година. Тя изрази подозрения, че в този интервал от време "едва ли има изтрезнял руснак на територията на Русия ". Освен това не й било ясно по какъв начин от килията някой ще желае леговище в непозната страна.
Ако съм желала да изпратя децата си в Русия, съм имала доста пъти опция да го направя, уточни тя. И напомни, че със брачна половинка й всяка година посещавали Русия по 5-6 пъти.
Прокуратурата разяснява думите на Банева с обяснението, че обвинените нямат обвързване да приказват истината. По думите на Дойчева Банева се възползвала отлично. А експертиза изрично доказвала известия и диалози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР