Прокуратурата не се притеснява да чете, заяви Иван Гешев. Четем

...
Прокуратурата не се притеснява да чете, заяви Иван Гешев. Четем
Коментари Харесай

Съдията по делото КТБ: На крака, докато прокуратурата чете

Прокуратурата не се тормози да чете, съобщи Иван Гешев.

" Четем обвинителен акт - това е една от най-тържествените елементи в един правосъден развой, в случай че обичате, прави ". Това съобщи на днешното съвещание по делото за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) арбитър Вержиния Петрова от профилирания углавен съд. Тя изиска всички 17 обвинени, присъстващи в залата, и юристите им да стоят на крайници, до момента в който прокуратурата изчете обвинителния акт, заяви КлубZ. Главен обвинен по делото е банкерът Цветан Василев, който обаче не се явява на съвещанията.

Обвинителният акт е в размер от 11 хиляди страници. Прокуратурата съобщи, че ще прочете единствено диспозитива, т.е. заключението към обвинителния акт, което е по-кратко, а юристите стачкуваха, че няма законово условие обвинените да стоят прави, до момента в който държавното обвиняване чете. " Прокуратурата не се тормози да прочете диспозитива на обвинителния акт. Цялата прокуратура ще взе участие, направена е организация за това нещо. Обвиняемите лица са осведомени в продължение на 2 години с тази част. В множеството елементи на България дават единодушие и подсъдимите и бранителите да не се чете ", съобщи прокурорът по делото Иван Гешев.

" С оглед неналичието на такова категорично условие в закона, решението следва да бъде преоценено, като се има поради точно изключителният размер на диспозитива, който допуска стоене с часове, неналичието на такава законова наредба и не на последно място - събитието, че стоенето в границите на 8 часа на лица, които са и на възраст, съставлява едно неприемливо отнасяне, с което смятам, че не би следвало да стартира този углавен развой. Ние в никакъв случай не сме поставяли условие прокурорът да стои прав. Аз декларирам, че не съм в положение да заставам права 8 часа ", съобщи юрист Ина Лулчева, която пази двама от обвинените.

В последна сметка арбитър Петрова позволи присъстващите в залата да седнат. Днес делото стартира всъщност след няколко претенции на юристите да бъде прекъснато. Едновременно с това към момента се чака решение на сръбския съд дали Василев да бъде екстрадиран у нас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР