Прокуратурата не може да свърши всичко в тази държава. Всяка

...
Прокуратурата не може да свърши всичко в тази държава. Всяка
Коментари Харесай

Гешев към жителите на с. Осиково: Прокуратурата ще направи необходимото да защити правата ви

„ Прокуратурата не може да свърши всичко в тази страна. Всяка институция има избрани пълномощия, прокуратурата също. Но мога да подсигурявам, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, с цел да защитим правата ви “.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред поданици на село Осиково, оповестиха от държавното обвиняване.

На 21.02.2023 година, Иван Гешев, прокурор Сийка Милева, представител на основния прокурор, и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се срещнаха с локалните хора във връзка сигнал, обвързван с водата в Осиково.

Местните поданици се оплакват от повишени цени на ВиК услугите на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД, гр. Смолян. Те настояват, че сами са прокарали водопровода в с. Осиково, че все още водата е с доста неприятно качество и нарастването на цените с 3,29 лева на кубик от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е незаконосъобразно. По мотив недоволствата им бе формирана кореспонденция във Върховна административна прокуратура (ВАП), която изпрати материали по подготвеност на Софийска градска прокуратура и на Окръжна прокуратура-Смолян с оглед преценка за по-нататъшни дейности.

Главният прокурор Иван Гешев изясни, че прокуратурата към този момент е почнала работа по две линии -  възложена е инспекция за качеството на водата, а решението за нарастването на цената ще бъде атакувано от прокуратурата пред Административен съд София-град. „ Съдът би трябвало да реши дали да анулира решението на КЕВР. В това произвеждане взе участие прокурор от Софийска градска прокуратура. Поемам ангажимент, че казусът ще бъде обяснен “, сподели основният прокурор.

Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов разясни, че тече инспекция, която би трябвало да откри дали операторът на услугата е направил нужното, с цел да обезпечи годна питейна вода на жителите на Осиково. Ако в хода на инспекцията се съберат данни за осъществено закононарушение, ОП-Смолян ще предприеме незабавни дейности, акцентира основният прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР