Прокуратурата не е свенлива да прави арести. За тези арести

...
Прокуратурата не е свенлива да прави арести. За тези арести
Коментари Харесай

Прокуратурата да си върши работата, а не да служи като чадър, зове Асен Василев

Прокуратурата не е свенлива да прави арести. За тези арести обаче след това заплащат данъкоплатците. Над тази институция няма надзор. Прокуратурата би трябвало да си прави работата, не да служи като чадър. Това съобщи в ефира на БиТиБи съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев.

Той уточни, че в са попаднали лица, нанесли големи вреди на страната. Министерството на финансите на Съединени американски щати откри, че тези хора са направили закононарушения. Тези случаи са в прокуратурата и тя не прави нищо. Проблемът тук е че няма правдивост, никой не гони хората, които отклоняват публичен запас, добави Василев.

Искаме ли да продължаваме по този начин или да станем естествена европейска страна , запита Василев.

Бившият министър на финансите отхвърли изказванията, че кабинетът Петков е оставил страната на пауза. Държавата освен че не е на пауза, а порасна стопански с 4%. Това е невиждано в последните 15 години. Вдигнаха се пенсиите, детските градини станаха безвъзмездни, усилиха се заплати на медици и лекари. Освен това останахме и с недостиг 2.9%. При тежка рецесия направихме необятна стратегия, без да подвигаме налозите. Индустрията ни се оправи съвършено, разясни той.

Видя се че освен няма пауза, няма рецесия, а страната се придвижи напред. Ако бяхме приели същински бюджет, който да продължи това, заплатите щяха да изпреварват инфлацията, посочи съпредседателят на Политическа партия.

През 2022 година приехме бюджет, по-късно приехме и актуализация, която разреши да се одобри стратегия за страната. Най-нормалното нещо беше да се изготви бюджет за 2023 година Сега се замразиха приходите на хората. Няма поддръжка за бизнеса, уточни Василев по отношение на бюджета на страната.

Той направи и коментар за меморандума с Джемкорп. По думите му документът е необвързващ. Меморандумът е преустановен, няма вреди за страната, добави Василев.

Василев засегна и тематиката за природния газ. Той уточни, че няма да се учуди, в случай че до година-две бъдат свалени. Василев съобщи, че чак когато Газпром едностранно спря газа, кабинета на Кирил Петков тръгнал да търсим опция, с цел да не аргументи вреди на страната. На пазара обаче нямаше газ. Наложи се да се договаря полутечен газ от Съединени американски щати. Това разреши да няма спиране на газоподаването. Като пристигна служебния кабинет цените скочиха до небесата, разясни съпредседателят на Политическа партия. Той добави, че в обществото се вкарал непотребен стрес за тежката зима.

По време на нашето държавно управление цената на газа бе по-евтина от борсовата в Европа. С дейностите си служебния кабинет докара цената през януари отново да е по-скъпа от борсовата, сподели още той.

По отношение на идните избори той бе безапелационен, че к оалицията ПП-ДБ ще се бори за болшинство в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР