Прокуратурата не е придвижила 25 досъдебни дела и преписки, започнали

...
Прокуратурата не е придвижила 25 досъдебни дела и преписки, започнали
Коментари Харесай

Рашков: Прокуратурата не разследва 25 сигнала от МВР за ОПГ

Прокуратурата не е придвижила 25 досъдебни каузи и преписки, почнали и формирани от Министерство на вътрешните работи по отношение на активността на 25 разнообразни проведени незаконни групи.

Това съобщи през днешния ден вътрешният министър Бойко Рашков по време на отчитането на активността на ведомството му за 2021 година.

Той акцентира, че сигналите датират най-рано от 2018 година или преди четири години. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи сега даже е подал сигнал до Инспектората на Висшия правосъден съвет по тематиката, само че и до през днешния ден няма никакъв получен отговор.

" Чрез нашата " самостоятелна " прокуратура, сме обезпечили спокойствието на тези групи да си работят на територията на нашата страна. Тези, които се пробват да четат лекции във фоайето на Съдебната палата за какво мълчаха и бездействаха по отношение на нарушаването по строителството на автомагистралите, ремонтите на язовирите, свлачищата и други Защо мълчаха за отделените милиони за строителство на детска болница, което не е почнало и сега. Не бяха подхванали никакви дейности по отношение на тези разкрития, които ние направихме по отношение на трансплантациите да вземем за пример ", акцентира Рашков.

Той съобщи и че през днешния ден или най-късно на следващия ден Министерство на вътрешните работи ще популяризира лист за над 100 " фрапиращи случая ", които към този момент са завършени от Министерство на вътрешните работи и са в прокуратурата, и които " с месеци или години стоят там " и за които " ние нямаме информация да се движат, да се прави нещо.

Сред тези сигнали е и аферата " Осемте джуджета ", на която Рашков отдели особено внимание:

" Пълно е са данни за осъществени закононарушения. Прокуратурата дължи уточнения, изключително в случай, че цялото общество разясняваше този проблем ", съобщи той.

Освен това - Рашков разгласи, че в следствието на схемата по построяването на автомагистрала " Хемус " участват и имената на някогашни министри от ГЕРБ, само че отхвърли да назове имената им на този стадий.

" Очаквам скоро прокурори да се еманципират от Гешев и да вземат верните решения. Очаквам те да изискат от основния прокурор снемане на имунитета на тези лица. Не може да се проверяват такива тежки закононарушения като " Хемус " и основният прокурор да си мълчи. Има имена на някогашни министри, които участват в досъдебното произвеждане ", акцентира Рашков.

Отново по този случай, министърът съобщи, че към този момент има едно завършило от полицията следствие, което " отлежава в прокуратурата без решение ".

" Няма нещо в автомагистралите, което да не припомня най-малкото на нарушаване или напряко на закононарушение. "

Що се отнася до следствието против Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севда Арнаудова, Рашков още веднъж, за следващ път, се обърна към прокуратурата и отводът й да проверява.

" Не знам дали можем да имаме доверие на нашата прокуратура въобще тук. Защото тя си служи с неистини, с които заблуждава обществото. Тя дали може изобщо да организира такова следствие почтено и честно? Аз имам дълбоки подозрения. "

Очаквайте детайлности!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР