Прокуратурата не е изпратила в НАП информация за близо 40

...
Прокуратурата не е изпратила в НАП информация за близо 40
Коментари Харесай

Прокуратурата не е дала информация за 40 висши чиновници със сметки в чужбина

Прокуратурата не е изпратила в Национална агенция за приходите информация за близо 40 висши държавни чиновници, за които е имало данни за недекларирани парцели и сметки в чужбина. Това сподели в изявление за предаването „ Тази събота “ ръководителят на парламентарната антикорупционна комисия Михал Камбарев от „ Продължаваме промяната “, цитира Лупа.бг.

Той посочи, че общата численост на проверяваните е 78, за 38 инспекция на данъчните е открила че няма проблем, само че остават 40, които прокуратурата проверява към този момент 3 година

Интересно е дали тя не желае да ги проверява, или ги държи по някакъв метод подвластни. И в двата случая е зле “, добави депутатът от Политическа партия.

ДАНС е отказала информация за тези висши чиновници с претекста, че тече следствие.

По тематиката най-вероятно в антикорупционната комисия ще извикат на чуване и основния прокурор Иван Гешев, и вътрешния министър Бойко Рашков.

Камбарев разгласи, че в комисията досега са постъпили към 100 сигнала за корупция. Сред тях имало и от хора, недоволни от сметките си за телефон, само че множеството – за корупция по висшите етажи на властта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР