Прокуратурата настоя Адриан да остане за постоянно в ареста, тъй

...
Прокуратурата настоя Адриан да остане за постоянно в ареста, тъй
Коментари Харесай

18-годишният Адриан скри лицето си в съда, блъснал е Явор и Ани със 101 км/ч

Прокуратурата настоя Адриан да остане за непрекъснато в ареста, защото има заплаха да извърши друго закононарушение. Според експертизата скоростта на автомобила сега на удара е била 101 км/ч, а по данни от видеоклип - към 107 км/ч. Няма данни за задействана спирачна система. Експертизата показва още, че даже при тази скорост Адриан е имал време да спре

На влизане в правосъдната зала ученикът, който бе окован, съобщи пред публицистите, че съжалява за стореното и изрича съболезнованията си и на двете фамилии, само че не разяснява какво си спомня от нощта на 8 май, когато 15 минути след среднощ блъсна пресичащата на пешеходна пътека двойка.

Магистатите одобриха за разглеждане три характеристики - от класната на Адриан от 122-ро учебно заведение " Георги Измирлиев " в София, по местоживеене и от черква, в която ученикът свири на китара, съобщи Българска национална телевизия.

Адриан Антонов е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице, като действието е осъществено на пешеходна пътека в резултат на придвижване с несъобразена скорост. Кръвните проби за алкохол и опиати на 18-годишния водач са негативни. Предвиденото в закона наказване е от 3 до 15 години " отнемане от независимост ". 

Снимка: Bulphoto

Адвокатът на обвинения съобщи, че в тази ситуация не може да се приказва за съзнателно закононарушение. " Става дума за закононарушение по несъобразителност ", сподели Димитър Марковски.  " Вечерта е карал безразсъдно, само че това не може да изключи всички други обстоятелства ", добави бранителят.

По думите му Адриан спомага изцяло на органите на реда, дал е и кръвна проба непринудено. Адвокат Марковски желае домакински арест за момчето, с цел да може да приключи 12 клас.

Очаква се решението на съда дали ученикът ще остане за непрекъснато в ареста. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР