Прокуратурата наблюдава 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с

...
Прокуратурата наблюдава 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с
Коментари Харесай

252 преписки и 57 досъдебни производства за изборни нарушения

Прокуратурата следи 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с нарушавания на изборния развой. От държавното обвиняване осведомят, че 12 преписки и две досъдебни производства съдържат данни за нарушавания, касаещи изборите за президент и вицепрезидент, а 240 преписки и 55 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно заседание.

По предложение на Софийски градски съд основният прокурор е внесъл стимулирани претенции до Централната изборна комисия за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на един претендент за президент и на двама претенденти за народни представители в изборите.

На двама към този момент са повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения. Повечето от досъдебните производства за изключителните парламентарни избори са формирани за предложение на имотна полза за склоняване да се упражни изборното право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция. Преписките са стартирани по сигнали на жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР